„Talent je něco, s čím se rodí každé dítě. Rodič ho má pomoci objevit, rozvíjet a vybudovat silné stránky,“ – spolupráce na článku s Katkou Novotnou

06.08.2017 15:42

Všichni máme silné a slabé stránky. Silné stránky se začínají projevovat už od útlého dětství. A je na rodičích a později také kantorech, zda je dokážou u dětí objevit a hlavně dál rozvíjet. Jelikož spousta rodičů-obchodníků jsou tak trochu mentoři, svým dětem chtějí poskytnout to nejlepší vzdělání a pomáhají pracovat na jejich osobním rozvoji, oslovili jsme Kateřinu Novotnou, která učí odemykat potenciál u dětí a teenagerů, a spolu s ní další experty i obchodníky-rodiče, abychom se podívali i na praxi.

Proč odemykat potenciál u dětí? 

„Hlavně proto, že se každé dítě narodí jako jedinečná osobnost s celou řadou talentů. A je na nás lektorech, a také dětech a jejich rodičích, abychom pomohli talent objevit,“ říká lektorka Kateřina Novotná, která se spolu s Janem Mühlfeitem věnuje odemykání potenciálu u dětí ve věku 9–15 let a středoškoláků 15–19 let. A právě v těchto talentech se skrývá náš největší potenciál. Katka také upozorňuje na to, že žádná silná stránka se většinou neobjeví sama od sebe, jak si možná někteří rodiče myslí. Je nutné na talentech pracovat a podpořit je jednak získáváním znalostí, informací, učením se či myšlením a vizualizací. Kromě toho také praktickým trénováním a budováním dovedností.

„Na našich workshopech vysvětlujeme rodičům i dětem, jaký je rozdíl mezi talentem a silnou stránkou. S talentem se dítě narodí, a když o daný talent budeme pečovat a rozvíjet ho, může se z něj stát silná stránka. Často narážíme na to, že rodiče i děti mají mylnou představu o tom, co talent vlastně je. Mají pocit, že děti musí umět hezky zpívat, hrát na hudební nástroj nebo vynikat ve sportu atd. Pak se střetávají s tím, že jejich dítě v ničem z toho nevyniká a že tedy pravděpodobně není nijak výjimečně talentované. Což je velká chyba, talentů existuje celá řada a je potřeba se zaměřit i na ty tzv. lidské. Rodiče by neměli přestávat hledat, kde tyto talenty mohou být,“ dodává lektorka a spoluautorka programu.

Více se dočtete na následujícím odkazu zde.

Když jsme s Janem Mühlfeitem domlouvali rozhovor s článkem k příležitosti vydání knihy Pozitivní leader v češtině, Jan začal povídat o nově chystaném kurzu Odemykání dětského potenciálu. Oči mu doslova zářily a synapse hořely. Přiznám se, takovéto absolutní nadšení se málo u koho vidí. Jan mi tenkrát říkal, že by byl rád, abychom zrealizovali i téma Odemykání dětského potenciálu, protože se o to lidi hodně zajímají.

A teď Vám na sebe něco prásknu, protože je to krásný ukázkový příklad. Vybavuji si momenty, kdy jsem Honzu kapánek upozorňovala, že by tohle téma v Business Animals nemuselo projít. A Honza mi geniálně odpověděl: „vždyť i obchodníci mají své rodiny, vychovávají děti a řeší toto téma“. Touto odpověď mi absolutně všechno došlo. A uvědomila jsem si ten myšlenkový limit, který jsem měla.

Poté co článek vyšel, uvědomila jsem si, co by se stalo, kdyby Honza přijal myšlenku mého upozornění. Nezrealizovala by se. A více než 13 tisíc čtenářů by se nedozvědělo tyto informace. Dávejte si proto pozor na své myšlenky a slova. Jsou mocná nejen pro vás, ale mají i vliv na vaše okolí!! Učte se otevřenému mindsetu, že absolutně vše je možné zrealizovat. To, co nám brání, je pouze v naší mysli.

Zkušenost ohledně tohoto článku je pro mne dalším důkazem toho, že když člověk jde za svojí vizí a svými sny, neexistují absolutně žádný limity :-). Je potřeba vize a naše sny správně komunikovat, aby ostatní pochopili, zbourali všechny limity a pustili se do realizace!

Harmonie rodiny a sestavení jejich členů tak, aby maximálně využívali své silné stránky a vzájemně se doplňovali, vytváří přeci skvělý potenciál i pro úspěch v byznysu!!

Děkuji Katce Novotné za realizaci super rozhovoru, výše uvedené poznání a super spolupráci. Dále děkuji týmu Business Animals, zejména šéfredaktorce Pavle Lokajové a fotografovi Petrovi Klempovi za super spolupráci.

 

Zpět

Kontakt

Monika Součková

+ 420 723 833 733

O mně

  • Monika Součková Monika Součková

    Chcete zkvalitnit svůj život? Rozvíjet se a růst? Začít psát novou, lepší a krásnější kapitolu svého života? Jste ve správný čas na správném místě. 

    Více o Monice zde

Newsletter/Vše se dozvíte jako první

Chci odebírat zajímavé novinky a články:

Monika Součková © 2016. Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode