Jak jsme křtili knihu Odemykání dětského potenciálu

21.10.2018 12:02

 Křest knihy odemykání dětského potenciálu

Do knihkupectví na český a slovenský trh přibyla fantastická knižní novinka:

 

Odemykání dětského potenciálu

 

Stála jsem u zrodu knížky, kterou jsme připravili společně s Janem Mühlfeitem, Katkou Novotnou a Petrou Kryštofovou z nakladatelství Albatros. Má role spočívala v redakční spolupráci. Má role spočívala v redakční spolupráci. Neoficiálně jsem ji nazvala porodní asistentka. Přečtěte si, co taková činnost obnáší, nahlédněte do zákulisí jak knížka vznikala a přečtěte si můj osobní příběh Od školního časopisu ke knize zde.

Jedná se o knižní zpracování populárních Honzových a Katčiných kurzů a seminářů pro rodiče, děti a studenty. Kniha vám pomůže pochopit, v čem vaše děti vynikají. Odhalíte, proč je důležité pomoct dětem objevit jejich talenty a jak je můžete z pozice rodičů podpořit v rozvíjení jejich silných stránek, aby je začali efektivně využívat. V životě, ve studiu a později i v práci. Kniha by měla pomoc rodičům v cestě za sebepoznáním jich samých, ale hlavně jejich dětí. Kniha vychází v nakladatelské skupině AlbatrosMedia.

Jedná se o druhou knihu, kterou Jan Mühlfeit vydává. První s názvem Pozitivní leader, se stala bestsellerem u nás i v zahraničí. „Tato kniha by měla pomoci rodičům, aby objevili a rozvinuli přirozený talent svých dětí a umožnili jim tak nejenom úspěšný ale i šťastný život. Mimo jiné vycházíme i ze zkušeností z našich kurzů, kterými prošlo už více než 2000 dětí, studentů a rodičů v ČR i v zahraničí," říká Jan Mühlfeit. Na jeho slova navazuje spoluautorka publikace Kateřina Novotná. „Kniha vznikla také na základě našich osobních zkušeností - Honzy zkušenosti ze světa businessu a osobního rozvoje a mé ze světa vzdělávání a práce s dětmi. Knížka by neměla být striktním rádcem pro ideální výchovu, ale spíše průvodcem pro rodiče, kteří se chtějí dostat k dětem blíže a společně pracovat na sebepoznání, aby v životě mohli dělat to, co je opravdu naplňuje," uzavírá Kateřina Novotná, pro kterou je Odemykání dětského potenciálu knižní prvotinou. Zdroj Celebritytime

Knihu jsme v září ihned po jejím odchodu z tiskárny a porodu na svět náležitě pokřtili. Ke správnému křtu patří i kmotry knihy, kterými se stali úspěšní sportovci Denisa Rosolová a Adam HelceletTerezie Tománková moderátorka Partie na Primě, prezident pro střední a východní Evropu společnosti Skanska pan Michal Jurka. Mezi početnými hosty nechyběla ani herečka Eva Čížkovská, její kolega Jan Čenský, skifařka Miroslava Knapková Topinková s dcerou či modelka Veronika Kašáková a řada dalších známých osobností.

       

Jan Mühlfeit při křtu pronesl, že kniha navazuje volně na Jana Amose Komenského a s humorem dodal, že se považují za následníky tohoto velikána. Protože Jan Amos Komenský v knize Schola Ludus říkal, když to těm dětem řeknete, tak oni to zapomenou. To je klasický memorovací model, který dneska bohužel funguje ve školách. Když jim to řeknete a ukážete, tak si to možná zapamatují. Ale pokud je do toho zapojíte, tak to pochopí. A knížka Odemykání potenciálu do toho děti zapojuje. Protože si myslíme, že každé dítě se narodilo jako originál. A jako originál by ten svůj život mělo žít. Při křtu byla Albatrosem vyslovena ambice knihy – stát se „vlajkovou lodí nakladatelství Albatros“. Již nyní máme raketový růst – v LUXORU na seznamu BESTSELLERU

Honza využil svých dlouholetých zkušeností z oblasti salesu, marketingu, médií, spojil se s těmi správnými lidmi, použil svoji silnou stránku stratéga a spustil pěkný mediální taneček..slušný mediální rozruch a humbuk...

Přečtěte si, jak o knize hovoří, jaké doporučení a citace dávají přední české osobnosti:

Knížka zavítala přímo do slovenské televize Markíza do Telerána, kde ji představoval Jan Mühlfeit s Adélou Banášovou- Rozhovor najdete na stopáži cca 1:07 zde

Podívejte se, co popřála knize Adéla Banášová zde

Rovněž jukněte, co o popřála hvězdná dvojice Veronika Lálová - tanečnice -minulá vítězka a David Svoboda -olympijský vítěz v moderním pětiboji v Londýně 2012 zde  „V knížce se mimo jiné dozvíte návod, jak vyhrát olympiádu“. David Svoboda

Mrkněte na článek s přáním od Terezie Tománková, která na Primě uvádí Partii zde

Veronika Kašáková, která osobně přispěla do knihy svoji citací, se ke knize vyjádřila v článku zdeŘíkala jsem autorům, že tuhle publikaci nakoupím pedagogům a vychovatelům v dětských domovech. Je to neocenitelný pomocník, kterého určitě využijeme. Je to tak trochu, nadneseně řečeno, kuchařka. Ukazuje postup, jak v dětech objevit to nejlepší a dále to rozvíjet, protože každé dítě je originál a je potřeba se, pokud se vyskytnou, se z případných chyb poučit a najít správný směr,“ dodala Veronika Kašáková.

Přečtěte si, co říká o knize Odemykání dětského potenciálu Marian Jelínek, bývalý osobní kouč Jaromíra Jágra a současný kouč Karolíny Plíškové a dalších profesionálních sportovců:"Přestože knih, které píšou o problematice dětského věku ze všech možných úhlů pohledu, je nespočet, ta, kterou jste právě otevřeli, přichází se svým obsahem na trh v ten nejlepší možný čas! Proč? Současná doba je charakteristická na jedné straně svým blahobytem a až nepřiměřeným sklonem k hédonismu, na straně druhé svým ohromným potenciálem, který když umíme využít, umožní nám všestranný růst osobnosti. Ano, když jej umíme využít! Žijeme totiž v nejlepší době lidstva, snažíme se osidlovat Mars, objevujeme daleké světy ve vesmíru…, ale často neznáme sami sebe, neuvědomujeme si své možnosti, svůj ohromný potenciál, své schopnosti či dovednosti. A právě v tom je nám nápomocna kniha, kterou Honza s Katkou, na bázi své dlouholeté spolupráce v dané problematice, právě vydávají. Knize přeji, ať se stane inspirací nejen pro rodiče s dětmi, ale pro každého, kdo touží po sebevzdělávání, sebepoznání a po pochopení sama sebe. "

O knize a křtu psal dokonce i Celebritytime zde. PS: Je to docela nářez – objevit se na fotce i v Celebrity timu.

Dále vyšly odborné články např. na Novinky.cz či Ženy s. r. o. a Magazínu Aktuálně.cz

       

Knížka již k dispozici v knihkupectví, také si ji můžete objednat přímo přes internet na trhu zde. Na uvedeném odkazu je možné si stáhnout PDF ukázku či knihou přímo prolistovat.

Beseda a autogramiáda je stanovena na středu 31. října v knihkupectví Luxor od 18.00 do 19.30 hodin více info zde. Osobní video pozvánka Honzy a Káti zde. Pokud byste autogramiádu z nějakého důvodu nestihli mám pro vás speciální příležitost – knihu si můžete objednat i s podpisy či konkrétním věnováním dodatečně přímo u mne na e-mailu či telefonu (zařídím to). Vánoce se blíží a knížka je krásným dárkem pro naše bližní. Za mne jednoznačný tip na letošní vánoční dárky pod stromeček. Ta knížka je zkrátka boží, fantastická!!!

Jsem přesvědčena, že fantastická energie vášně, nadšení, hravosti, lásky a radosti, kterou jsme do tvůrčího procesu společně s Honzou, Káťou a Petrou vkládali, poleze nyní na čtenáře, obsah bude rodiče a děti inspirovat. A zanecháme tak jedinečný otisk a stopu ve společnosti. Spolupracovat na knižním projektu, který navždy pozitivně ovlivní život desítkám tisíců rodičů a dětí, dává hluboký smysl a velký společenský přesah.

Racionální lidi mají většinou pravdu, ale jen blázni mění tento svět k lepšímu!!..Teď už v tom lítám taky a ještě k tomu veřejně, protože mé jméno je otištěno v tiráži knížky. A ještě k tomu mi bylo v knížce věnováno poděkování.

Stáhněte si zdarma e-book Odemykání potenciálu zde. Více o odemykání potenciálu zde.

Více o odemykání dětského potenciálu zde a  zde.

Doporučuji: Přečtěte si zde PR článek - rozhovor s Katkou Novotnou pro největší on-line magazín Business Animals, na kterém jsem osobně spolupracovala. Magazínem Business Animals byl vyhodnocen za  - nejzajímavější článek roku 2017

Koukněte se na video - malou ochutnávku přímo ze křtu.

Zpět

mate-zena-chlap-480x300-1539606949.jpg

Kontakt

Monika Součková

+ 420 723 833 733

O mně

  • Monika Součková Monika Součková

    Chcete zkvalitnit svůj život? Rozvíjet se a růst? Začít psát novou, lepší a krásnější kapitolu svého života? Jste ve správný čas na správném místě. 

    Více o Monice zde

Newsletter/Vše se dozvíte jako první

Chci odebírat zajímavé novinky a články:

Monika Součková © 2016. Všechna práva vyhrazena.